Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Zwarte kattendag

27-10-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
331 keer bekeken
  •  
5717852049_4349c31298_b
Wereldwijd vieren dierenasielen Zwarte kattendag om aandacht te vragen voor de zwarte kat die veel minder vaak wordt geadopteerd. Dat komt natuurlijk omdat ze volgens eeuwenoud bijgeloof ongeluk zouden brengen. Maar omdat wij de zwarte kat best een hart onder de riem willen steken hebben we hier een aantal andere dingen die ongeluk brengen. Kies een nieuw bijgeloof en adopteer een zwarte kat!
13
Het cijfer dertien is misschien wel één van de bekendste ongeluksbrengers. Zelfs zo bekend dat bepaalde gebouwen de dertiende verdieping overslaan in de nummering en er een aparte naam bestaat voor de angst voor het getal 13: triskaidekafobie!
Onder een ladder doorlopen
Een ladder die tegen een muur staat vormt een driehoek: het teken van de heilige drie-eenheid. En daar onderdoor lopen is oneerbiedig naar die drie-eenheid. Ongeluk dus! En voor de minder gelovige medemens: een glazenwasser zou best nog eens zijn emmer water kunnen laten vallen op het moment dat je er onderdoor loopt. Even met een boog er omheen dus.
Een paraplu openen
Binnenshuis een paraplu openen zou ongeluk brengen. Het oprapen van andermans paraplu ook. Waarom dit zo is, is niet bekend. Alhoewel je natuurlijk makkelijk iets omver kan stoten als je binnenshuis een paraplu openklapt. Een vaas bijvoorbeeld, of een spiegel.
Gebroken spiegel
Bij de oude Romeinen geloofden ze dat een spiegel de ziel herbergde. Als je die breekt help je je eigen ziel dus naar de bliksem.
Zout
Zout wordt van oudsher magische levenskrachten toebedeeld. En toegegeven: eten wordt er ook een stuk lekkerder van. Ermee knoeien is dus zonde en brengt ongeluk. Oprapen en over je linkerschouder gooien, recht in de ogen van alle slechte geesten die achter je staan.

Dus: wat wordt jouw nieuwe bijgeloof?

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!