• Radio, TV & Internet

  Ik heb een goed programma-idee!
  Heeft u een goed programma-idee dat u met ons wilt delen? Dan kunt u dat sturen naar onze afdeling Research & Development:

  Per mail: rend@vara.nl

  Per post:
  VARA
  T.a.v. afdeling Research & Development
  Postbus 175
  1200VB  HILVERSUM

  Beeldmateriaal aanvragen:
  De VARA heeft geen eigen beeld- en geluid archief. Het is dus helaas niet mogelijk om bij de VARA zelf (beeld-)materiaal aan te vragen.
  Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid beheren het materiaal van de VARA.  Kijk voor meer informatie over het zoeken, bestellen van materiaal en de kosten op de website van Beeld en Geluid: Klik hier.


  Waar vind ik de muziekgegevens van 'Vroege Vogels'?
  De muziekgegevens - en alle andere informatie - van 'Vroege Vogels' zijn terug te vinden op vroegevogels.vara.nl.

  Waarom zenden jullie (buitenlandse) series zo laat uit?
  De programmering is in handen van de netmanager van de Publieke Omroep. Deze bepaalt op welk tijdslot een programma wordt uitgezonden. Er zijn diverse criteria waarom een serie laat wordt geprogrammeerd. Zo wordt de serie niet te vroeg uitgezonden omdat de doelgroep die de serie heeft niet een breed publiek betreft, tijdslots al aan andere programma's weg zijn gegeven en de inhoud van de serie aanleiding geeft om het niet op een al te vroeg tijdstip uit te zenden.

  We hopen dat u op deze manier toch in de gelegenheid bent om deze bijzonder mooie serie te blijven volgen op het voor u meest geschikte tijdstip. 

  (Buitenlandse) Film of serie niet vinden op Uitzending Gemist?
  Televisieproducties worden, als gevolg van (internationale) bescherming van uitzendrechten, beschermd. Daarover worden afspraken gemaakt met de acteurs en/of de distributeurs van de producties. Van een aantal programma’s heeft de VARA wél de uitzendrechten voor televisie, maar niet de rechten om dat online aan te bieden.

  Ik heb een klacht over Lucky TV
  De Lucky’s (satirische bewerkingen van veelal bestaand materiaal) zijn wel eens vaker aanleiding tot discussie. Net zoals columns in kranten en tijdschriften dat regelmatig zijn. En zo zijn ze ook bedoeld. Een satire of (satirische) column kan immers niet worden vergeleken met een uitgebalanceerde informatieve bijdrage waarin feiten op een rij worden gezet en waarin hoor en wederhoor wordt toegepast. 


  Joop.nl
  Joop.nl is een opiniepagina waarop de aangeboden informatie is te verdelen in twee categorieën: Geselecteerde nieuwsberichten en ingezonden stukken door 'opiniemakers'. Geregistreerde leden van Joop.nl kunnen hier vervolgens een reactie onder plaatsen en/of reageren op andere gebruikers. Daarnaast treed Francisco van Jole als journalist naar buiten. Gevoelige onderwerpen brengen soms heftige discussies met zich mee. De VARA vindt het belangrijk dat dit soort discussies extern en intern plaatsvinden. En dat debatten model staan voor hoe meningen nu eenmaal verschillen. We zijn – naar buiten toe, maar ook intern - de omroep van debat en van maatschappelijke discussie.


  Kijkwijzer
  Aan de hand van de criteria van Kijkwijzer classificeren omroepen en distributeurs van films en dvd's hun producten zelf, waarbij de Kijkwijzerregels in acht moeten worden genomen. Het doel van Kijkwijzer is ouders en opvoeders te waarschuwen voor mogelijke voor kinderen schadelijke elementen in een programma, film of anderszins. Kijkwijzer informeert over mogelijke schadelijkheid voor kinderen. Kijkwijzer geeft niet aan of een programma of film geschikt is. Als u meer wilt weten over Kijkwijzer en de daarbij horende spelregels kunt u terecht op www.kijkwijzer.nl.

  Aan de leeftijdsclassificaties worden voor televisie uitzendtijden verbonden. Programma's met AL, 6 en 9 jaar mogen op ieder moment van de dag worden uitgezonden. Programma's voor 12 jaar en ouder mogen alleen na 20.00 uur worden uitgezonden en programma's voor 16 jaar en ouder mogen vanaf 22.00 uur worden uitgezonden.

  Contact met redactie van programma
  Redacties van programma's zijn niet telefonisch bereikbaar.
  Via de websites van onze programma's kunt u in contact komen met onze redacties:

  De Wereld Draait Door
  Pauw
  Vroege Vogels
  KASSA

  Of stuur uw bericht via onderstaand contactformulier naar ons.


  Contact met (oud-) presentatoren en/of gasten
  Het is ons beleid geen gegevens van onze (voormalige) presentatoren of gasten van onze programma's aan derden te verstrekken, dit in verband met de privacy van onze (voormalige) presentatoren en gasten van programma's.

  Stuur uw bericht via onderstaand contactformulier, dat sturen wij uw bericht door.

Stel hier uw vraag

Staat het antwoord op uw vraag niet tussen bovenstaande veelgestelde vragen? Vul dan het onderstaande contactformulier in.