• De Schatkamer van de Veluwe

  Rubriek: Informatief , Documentaires , Vroege Vogels

  In de documentaire 'De Schatkamer van de Veluwe' van natuurfilmer Ruben Smit zien we de bijzondere natuur van De Hoge Veluwe.

  In het Nationale Park De Hoge Veluwe ligt een bijzonder uitgestrekt, open en woest landschap, dat door het extreme leefgebied erg veel weg heeft van de Afrikaanse savanne.

  Vroege Vogels Presenteert: De Schatkamer van de Veluwe

  Voor de documentaire 'De Schatkamer van de Veluwe' volgt Ruben Smit in Nationaal Park De Hoge Veluwe de gang van het water dat hier een heel bijzondere waterhuishouding heeft. Door de seizoenen heen zoekt hij naar het bijzondere verhaal van de heikikker, witsnuitlibel, de dodaars, het gentiaanblauwtje, de moeflon en de raaf. Op de voor hem typerende manier laat hij schitterende beelden zien van een voor velen onbekende natuur.

  Over Ruben Smit

  Al jaren zwerft Ruben Smit over de Veluwe en in het bijzonder over het Nationale Park De Hoge Veluwe. Als gepromoveerd ecoloog zoekt hij naar de diepere lagen in een natuurverhaal. De unieke waterhuishouding van de Veluwe maakte het filmen tot een uitdaging: "Ik ben echt verbaasd over de kracht van dit gebied. Het kan er een woestijn zijn maar binnen een dag veranderen in een moeilijk toegankelijk moeras.”

  Ruben Smit is als gepassioneerd ecoloog, fotograaf en filmer te vinden in elke uithoek van de Nederlandse natuur. Als filmregisseur van natuurfilms maakte hij zijn debuut met De Nieuwe Wildernis en maakte hij vorig jaar de Vroege Vogels Special: De Levende Rivier. Daarnaast is Smit gepromoveerd ecoloog bij de Wageningen Universiteit.

  Vroege Vogels Special: De Schatkamer van de Veluwe, vrijdag 6 januari om 21.10 uur bij de VARA op NPO 2. Een herhaling is te zien op vrijdag 27 januari om 16.10 uur bij de VARA op NPO 2.

Gerelateerd

moviesthatmatterpixels

Films die je ogen openen

Deze week zenden we Movies That Matter uit.

bierpixels

Wát?! Zóveel voor een biertje?

Hoe duur is een biertje, koffie of de taxi eigenlijk in Het Einde Van De Wereld?

Zomertijd nieuwe site

De zin en de onzin van de zomertijd

Sinds 1977 hebben we in Nederland een zomer- en een wintertijd. Maar waarom ook alweer? En is het wel zo handig?